Suklaamousse (täytteeksi/kuorrutteeksi/jälkiruoaksi)

Alkuperäinen resepti;

Suklaatäyte

125g maustamatonta tuorejuustoa
75g tummaa suklaata
3dl vispikermaa
0,75dl tomusokeria
(1tl vaniljasokeria)

vinkki:
•jos haluat mousseen hieman purutuntumaa niin lisää annokseen 25g rouhittua suklaata!

Sulata suklaa mikrossa, lisää sen jälkeen samaan kulhoon tuorejuusto. Mittaa toiseen kulhoon kerma ja vaahdota melko kiinteäksi, lisää tomusokeri ja vaahdota vielä hetki. Älä kuitenkaan vatkaa kermaa rakeiseksi! Tämän jälkeen vatkaa suklaa ja tuorejuusto keskenään tasaiseksi massaksi (tällä työjärjestyksellä sinun ei tarvitse pestä vatkaimia välillä).

Lisää ensin ruokalusikallinen kermavaahtoa suklaamassaan ja vatkaa sekaisin. Suklaamassa on melko kovaa joten sähkövatkain on vielä tarpeen. Lisää aina 1 rkl kerrallaan ja vatkaa. Kun olet lisännyt noin puolet kermasta moussen pitäisi olla pehmentynyt sen verran että voit lisätä loput kermavaahdosta lastalla nostelemalla.

Käytä kakun täytteeksi, kuorrutteeksi, pursota tai tarjoile sellaisenaan! Mousse jähmettyy jääkaapissa vielä jonkin verran joten jos pursotat niin se on helpointa heti moussen valmistamisen jälkeen.