Marenkikakku

Alkuperäinen resepti;
http://keittiokriitikko.blogspot.fi/2013/12/marenkikakku.html

Kakku on omasta mielestäni aika taivaallisen hyvää, isoa palaa sitä ei jaksa syödä ja sekin joulun ajan jälkeen lienee pelkkää plussaa. :) Kakun seuraksi hyvä kahvi tai kaakao ja muuta ei tarvita. Tarjoile kakku kohtalaisessa ajassa kokoamisen jälkeen niin marenkien rapeus säilyy.

Marenkikakku 
(Ellen Svinhufvudin kakkua mukaillen)

5 munaa
2½dl sokeria

1dl mantelirouhetta
1dl mantelilastuja
(TAI 2dl mantelilastuja)

4dl vispikermaa
200g tuorejuustoa
1½-2dl tomusokeria
0,75dl vahvaa kahvia
75g tummaa suklaata

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaisia kunnes ovat valkoista vaahtoa, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kunnes seos on sileää ja kiiltävää. Levitä leivinpapereille kolmeksi halkaisijaltaan noin 20-25cm kiekoksi. Ripottele kiekkojen päälle 1dl mantelirouhetta- tai lastuja. Paista 125 asteessa 1½-2 tuntia.

(Tavallisessa uunissa voit paistaa kahta peltiä yhtä aikaa siten että vaihtelet peltien paikkaa aina välillä. 60cm leveän uunin pellille mahtuu nipin napin 2 kiekkoa joten pärjäät kahdella pellillä jos uunisi on isompi. Kiertoilmauunissa pudota lämpötila 100 asteeseen ja voit paistaa useampaa peltiä ilman siirtelyä. Voit myös muotoilla marenkilevyistä neliskanttisia tai suorakaiteen muotoisia, tyyli on täysin vapaa!)

Käännä marenkilevyt heti uunista tultua ylösalaisin ja irrota leivinpaperi varovasti vetämällä.

Keitä ja mittaa kahvi ja laita se jäähtymään. Paahda 1dl mantelilastuja paistinpannulla (lpö 7/9) kunnes ovat saaneet kauniin ruskean värin, sen jälkeen jäähdytä jääkaapissa.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja laita pursotinpussiin tai minigrippiin. Pursota suklaasta raitoja marenkilevyjen päälle. Tee ylimääräiselle leivinpaperille suklaasta ristikkokuviota (tai mitä vaan) ja laita se jääkaappin kylmettymään.

Vaahdota kerma tukevaksi vaahdoksi.
Mittaa toiseen kulhoon jääkaappikylmä kahvi, tomusokeri ja tuorejuusto ja vatkaa ne sekaisin. Lisää kermavaahtoa kauhallinen kerrallaan ja sekoita käsivispilällä että saat kuohkean täytteen.

Kokoa kakku; kumpaankin täyteväliin tulee kolmasosa täytteestä ja viimeinen kolmasosa päällimmäiseksi. Koristele  mantelilastuilla ja tekemälläsi suklaaristikolla (leikkaa tai murra ristikko paloiksi ja nostele paloja kakun päälle)