http://keittiokriitikko.blogspot.fi/2013/07/prinsessaleivokset.html

Tarvitset viipalevuoan (Heirolilta ainakin löytyy, kuva tässä) ja terävän veitsen leivosten leikkaamiseen. Resepti ei varsinaisesti ole vaikea mutta onhan siinä muutama eri vaihe, joten ehkä 50 hengelle en alkaisi leivoksia tekemään jos käytössä on vain yksi vuoka.
Prinsessaleivokset
8-10kpl
pohja:
2 munaa
0,75dl sokeria
1,25dl vehnäjauhoja
0,75dl pähkinä- tai mantelijauhetta
täytteet;
Creme Patissere;
3,75dl maitoa
4 keltuaista
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
½dl maissitärkkelystä
50g valkosuklaata
lisäksi;
2dl vispikermaa
3 liivatelehteä
3rkl maitoa
200g vadelmamarmeladia
250g marsipaania
tomusokeria marsipaanin kaulimiseen
halutessasi koristeluun tuoreita marjoja
Aloita creme patisseresta. Mittaa kaikki muut ainekset paitsi valkosuklaa kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan reippaasti sekoittaen
kunnes se sakenee ja pulpahtaa. Ota kattila liedeltä, lisää valkosuklaa
ja sekoita kunnes valkosuklaa on sulanut. Laita kattila kylmään veteen
tai pakastimeen jäähtymään.
Valmista seuraavaksi pohja. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot ja pähkinäjauho keskenään. Vaahdota munat ja sokeri erittäin kiinteäksi vaahdoksi. Lisää jauhot muutamassa erässä, sekoita taikinaa kauhalla nostelemalla ettei vaahto lässähdä. Levitä taikina uunipellille hieman suuremmalle alalle kuin mitä vuoan koko on. Paista noin 5 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistopaperi. Jos paperi ei irtoa, kostuta leivinpaperia esim. märällä talouspaperilla.
Varmista että kreemi on jäähtynyt, huoneenlämpöinen riittää. Laita
liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma kiinteäksi vaahdoksi
ja yhdistä kreemin kanssa, sekoita käsin, älä vatkaimella. Kaada 3rkl
maitoa kahvimukiin, kuumenna mikrossa kiehuvaksi ja lisää kuivaksi
puristetut liivatelehdet, sekoita hyvin. Kaada liivateseos ohuena
nauhana kreemiin, sekoita jatkuvasti vispilällä.
Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja kaada täyte vuokaan. Sekoita
vadelmamarmeladi tasaiseksi ja nostele nokareita täytteen keskelle.
Leikkaa kakkupohjasta vuoan kokoinen pala (käytä mittanauhaa apuna),
sivele siihen kerros vadelmamarmeladia ja nosta pohja täytteen päälle
hillopuoli alaspäin. Kostuta pohjaa kevyesti pullasudin avulla, voit
käyttää pelkkää kylmää vettä tai halutessasi sokerivettä.
Aseta vuoan päälle kevyt paino ja laita jääkaappiin jähmettymään
muutamaksi tunniksi tai yön yli. Pakastimessa kakku jähmettyy tietysti
nopeammin, pitää vain huolehtia ettei kakku pääse jäätymään.
Ennen kumoamista, ripottele pohjan päälle hieman korppujauhoa tai
pähkinäjauhoa etteivät leivokset tartu alustaansa. Laita leikkuulauta
tai muu alusta vuoan päälle ja käännä ylösalaisin. Poista vuoka ja vedä
kelmu varovasti irti.
Pehmitä marsipaania ensin käsissäsi parin minuutin ajan, muotoile se
sitten pötköksi. Kauli marsipaanista oikean kokoinen levy, muutama cm
reilumpi kuin mitä kakun peittämiseen menee. Mittanauha toimii tässäkin
apuna (ota leveysmitta vuoan kuperalta puolelta.... ;) ). Hivuta kätesi
marsipaanilevyn alle ja nosta se paikalleen, painele levy tiiviiksi ja
tasaiseksi, erityisesti reunoilta. Poista ylimääräiset marsipaanipalat
terävällä veitsellä.
Kuorruttamisen jälkeen kakun olisi hyvä levätä vielä pari tuntia
jääkaapissa että marsipaani pehmenee hieman. Täyte on kuitenkin niin
joustavaa että tuoreeltaan kuorrutettuna leikkaaminen on sanalla sanoen
haastavaa.
Siivilöi päälle tomusokeria, leikkaa annospaloiksi ennen tarjoilua.
Koristele halutessasi marjalla tai marsipaaniruusulla. Älä leikkaa liian
kapeita paloja jos haluat tarjota leivokset pystyssä, kapeammat palat
kaatuvat helposti.