Raparperipiirakka

Alkuperäiseen reseptiin TÄSTÄ

RAPARPERIPIIRAKKA

Reseptikoko;
1 annos = 20x20cm kanttinen vuoka TAI noin 22cm halkaisijaltaan oleva pyöreä kakkuvuoka
kaksinkertainen annos = noin uunipellillinen

Taikina;
75g voita/margariinia
1,25dl sokeria
0,75dl isoja kaurahiutaleita (ei pika)
2,25dl vehnäjauhoja
1 muna
1 keltuainen
0,5dl maitoa
1tl vaniljasokeria
1tl (reilu) leivinjauhetta

Raparperit;
25g voita
½dl fariinisokeria
½dl hienosokeria
n.300g raparperipaloja
1rkl perunajauhoja

Muruseos;
25g voita
½dl fariinisokeria
1½dl isoja kaurahiutaleita
½dl vehnäjauhoja
1rkl vettä

Uuni lämpenemään 200 asteeseen.

1. Valmista ensimmäisenä muruseos; sulata voi ja lisää sokeri. Lisää kaurahiutaleet ja vehnäjauhot, sekoita hyvin. Lisää viimeisenä vesi, sekoittele ja laita jääkaappiin jähmettymään.

2. Valmista raparperiseos; sulata voi ja lisää siihen molemmat sokerit, sekoita tasaiseksi. Lisää pilkotut raparperit ja sekoittele. Sokeriseos ei ehkä leviä vielä tasaisesti mutta se ei haittaa, asia korjaantuu myöhemmin.

3. Valmista taikina; Sulata voi, lisää voisulaan sokeri ja kaurahiutaleet. Lisää vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita hetki, lisää sitten kananmuna + keltuainen. Viimeisenä lisää maito ja sekoita tämän jälkeen pari minuuttia, leivinjauhe ja maito reagoivat ja taikina kuohkeutuu jonkin verran.

4. Vuoraa paistoastia leivinpaperilla, levitä taikina paperille lusikkaa tai lastaa apuna käyttäen. Sekoittele raparpereita hetki ennenkuin lisäät ne piirakan päälle, raparperit ovat päästäneet hieman nestettä ja sokeri leviää nyt tasaisemmin kaikkiin paloihin. Lusikoi myös raparpereista karannutta lientä piirakan päälle, siinä on erinomainen maku!
Siivilöi vielä vajaa 1rkl perunajauhoja piirakan päälle ennen uuniin laittamista.

5. Paista 10 minuuttia jonka jälkeen ripottele muruseos piirakan päälle. Jatka paistamista 10-15 minuuttia, tee vielä tikkutesti varmistaaksesi että piirakka on kypsä. 
(Halutessasi ripottele vielä hienosokeria piirakan päälle).